12/27/2011

LANZAROTE

Ciao! Så tänkte nu berätta om vår resa till Kanarieöarna, till Lanzarote. Tyckte att det var jätteskönt att slippa dit utomlands för en tid :) Vädret var helt okej. Fast det blåste någ ganska mycket. Och på kvällarna var det nog också ganska kylit :D

Men de första dagarna så var vi för det mesta bara vid poolen och på stranden och sola. Och så var vi också och shoppa lite. Alla butiker var nästan likadana. Det fanns en massa småsaker man kund köpa som t.ex smycken, nagellack, plånböcker, lite kläder osv :) Ska visa mina köp lite senare!
Jaa, och så var vi varje kväll då och äta på hotellets restaurang, maten var helt god. Och så var det varje kväll någonslags show på en bar i hotellet. Det var då olik show varje kväll. Tyckte att showana var just bra, hihi :) Men här kommer bilder från de tre första dagarna:


Jaaaa, och sen fjärde dagen så gick vi på en liten trip. Först åkte vi med buss till en kaktuspark. Där fanns massor med konstiga kaktusar. Tyckte att stället var jättecooolt. Där lyckades jag även tappa mitt linsskydd... Men efter kaktusparken så åkte vi till nånslag grotta. Där fanns en sjö och där levde albinokräftor. Kräftorna är dom enda albinokräftona på hela jorden! Och så fanns där lite annat också att se på. Men efter det åkte vi med buss till en Aloe Vera farm. Aloe vera är då en växt som man kan göra allt möjligt av, t.ex krämer, hudprodukter, dricka och mat. Dom visade hur man skär upp en aloe vera växt, och det var ganska intressant. Inne i växten finns då såndän klibbig, genomskinlig grej som liknar och känns som typ marmelad, haha. Vi fick testa och smaka på det! Det var nog ganska äckligt.... haha. Efter att vi varit på farmen så åkte vi vidare till ett berg. Eller det var nån utsiktsställe som det fanns då jättefin utstikt på, hehe. Och det var jättehööögt! Senså gick vi och äta lunch till nån restaurang. Efter att vi ätit gick vi till ett annat utsiktsområde som också var jättehögt! Till sist åkte vi till Ceasar Manriques hus. Han är en man som är väldigt viktig för Lanzarote. Det var han som typ kom på dethär systemet med endast vita hus osv. Men hans hus var nog jättecoolt. Det var byggt inne i typ lava sten. Men här kommer bilder från denna dagen:

domdär vita prickarna i vattnet är domdär albinokräftornaaloe vera farmen


Sen de sista dagarna var vi mest och sola vid poolen. Sen var vi också på julafton till en marknad som låg en bit från vårt hotell :) Och domhär bilderna är tagna med ett såndärnt coolt objektiv som pappa köpte. Den gör så att bilderna blir mycket större... haha svårt att förklara men kan visa nåttag hur den fungerar och sir ut :)
Och så ennu till sist kommer ett par bilder från pappas kamera :) hih
jag och camppu spela vattenpolo... hahaaa

Ojdå, dehär inlägget blev kanske lite föööör lång....borde kanske ha gjort detta i två delar, men här har ni nu allt i en stor hög ! Här ennu två sånger som blev ganska så i mitt huvud efter resan XD<3Becca

2 comments: